Nihon Kohden

Nihon Kohden – Profil kompanije

Nihon Kohden je japanski vodeći proizvođač i distributor medicinske opreme sa svojim zastup nicima i podružnicama u Sjedinjenim Američkim Državama, Europi i Aziji i distributerima u skoro svakoj zemlji širom svijeta. Naša osnovna linija proizvoda za izvoz su pacijent monitori, elektromiografski sistemi, elektrokardiografi, defibrilatori i hematološki analzatori. Nihon Kohden oprema je dobro poznata po svome kvalitetu i lakoći upotrebe.

Nihon Kohden aktivno doprinosi napretku medicinske tehnologije. Nihkon Kohden znanstveni istraživači su objavili vrijedna istraživanja u nekim od svijetski najprestižnijim medicinski, inžinjerskim i naučnim žurnalima. Nihon Kohden je značajno doprinijeo napretku modernih medicinskih tretmana sa mnogim inovativnim proizvodima i tehnologijama. Pulsna oksimetrija, tehnologija za neinvazivno mjerenje oksigena u krvi, je izumljen od strane Dr. Takuo Aoyagi, Nihon Kohden znanstvenika.

Pored snadbijevanja globalnog tržišta sa našim visoko kvalitetnim medicinskim proizvodima, Nihon Kohden uvozi besprijekorne prekomorske proizvode u Japan. Naš široki spektar uvezene opreme podrazumjeva kardiologiju, urologiju, respiratorni tretman, anestezilogiju, hitna medicinska skrb,  sportsku medicinu i rehabilitaciju. Naša obimna prodajna mreža se sastoji od 650 zaposlenika u preko 100 ureda kroz cijelu državu.

Osnovana 1951. godine, misija kompanije je da poboljša i unaprijedi kvalitet života kroz naprednu medicinsku tehnologiju.

<< NIHON KOHDEN PRODUCT GUIDE

SLUŽBENE STRANICE KOMPANIJE